De ce să-ți pui stickere pe mașina personală?

De ce să-ți pui stickere pe mașina personală?

vladut ceapraga ·

 

Personalizarea lucrurilor personale este un mod de relaxare pe care foarte mulți oameni îl practică. Ne dorim să fim cât mai diferiți, mai autentici și încercăm să facem același lucru și cu bunurile materiale, precum mașina personală.

Stickerele pentru mașină au un dublu rol:

  1. Decorativ;

  2. Publicitar.

Stickerele decorative pot fi utilizate de către oricine, însă în așa fel încât să nu afecteze vizibilitatea șoferului. Stickerele publicitare au nevoie de aprobare pentru a putea fi puse pe mașina personală. În caz contrar se riscă amenzi destul de piperate.

Motivele pentru care să-ți personalizezi mașina cu stickere

Nu o dată ai văzut în trafic mașini care au pe suprafața caroseriei stickere de tot felul. Cele mai răspândite sunt cele cu fluturași sau care reprezintă ceva, precum „Baby on Board” sau un desen cu întreaga familie (inclusiv animalul de companie).

Stickerele au acest rol decorativ, care pot reda personalitatea mașinii. Unele dintre acestea sunt utilizate pentru a ascunde zgârieturile inestetice sau adânciturile apărute în urma unei lovituri.

În altă ordine de idei, stickerele pot fi și amuzante. Acestea aduc un zâmbet pe fețele încruntate ale șoferilor. Unele sunt folosite pentru a anunța ceva despre mașină, precum se întâmplă în cazul mașinilor ce urmează să fie vândute.

Stickerele auto se pot dezlipi ușor de pe mașină dacă te-ai săturat de ele (sau dacă ai vândut mașina).

Să spunem că deții un salon de înfrumusețare sau o afacere de tractări auto. Plimbările pe care le faci zilnic cu mașina sunt destul de dese, iar oamenii au șansa să-ți vadă autovehiculul. De ce să nu folosești acest lucru în avantajul afacerii pe care o deții?

Poți lipi pe mașina personală stickere cu datele personale și brand-ul tău. Un logo, un număr de telefon și un nume la care potențialii clienți te pot contacta este o reclamă suficient de bună pentru a te face cunoscut.

Însă, în scop publicitar, vei avea nevoie de aprobare. Altfel, vei risca amenzi usturătoare. Însă, vei avea posibilitatea să-ți crești vânzările, să-ți creezi o imagine, să fii vizibil și să faci o reclamă aproape gratis.

Ce riști dacă îți pui stickere necorespunzătoare pe mașina personală?

Amenzile pentru șoferii ce-și lipesc pe geamurile mașinilor stickere sunt destul de usturătoare, urmate și de 9 sau 12 puncte de penalizare. Codul Rutier din țara noastră prevede o amendă de până la 3.000 de lei pentru oamenii ce și-au acoperit geamurile laterale, luneta sau parbrizul cu astfel de stickere promoționale.

Acestea pot fi montate, însă fără să intervină în diminuarea vizibilității de la volan. Înainte de toate, siguranța este pe primul loc. Amenzile se aplică doar dacă accesoriile reduc în vreun fel vizibilitatea.

Un punct de amendă reprezintă 145 de lei, ceea ce înseamnă că un om care-și lipește stickere undeva în zona geamurilor, va risca o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei.

Cum pot fi lipite astfel de stickere auto?

Lipirea stickerelor pe mașina personală nu este ceva complicat. Însă, pentru a fi cât mai rezistente și durabile, va fi nevoie să urmezi câțiva pași esențiali:

  1. Pregătirea suprafeței

Locul unde vor fi puse stickerele trebuie să fie foarte bine curățat, atât de praf, cât și de grăsimi. Suprafața nu trebuie să fie umedă, ea trebuie să fie uscată complet. Pentru pregătirea suprafeței se va utiliza doar apă sau alcool, fără soluții de spălat geamuri.

  1. Aplicarea foliei de transfer

De obicei, stickerele auto au în pachet și o folie de transfer, transparentă, adezivă. Folia se poate dezlipi ușor, apoi aplicată ușor cu ajutorul unui card bancar. Folia trebuie să fie netezită foarte bine pe suprafața sticker-ului.

  1. Poziționarea

Stickerul trebuie să fie poziționat conform, fără a micșora vizibilitatea. Cu ajutorul unei benzi adezive de hârtie, stickerul poate să fie poziționat în locul dorit. Înainte de a lipi, trebuie să fie măsurată suprafața foarte bine, astfel încât să nu intervină negativ în vizibilitate.

  1. Aplicarea

După fixarea poziției dorite, stickerul poate să fie aplicat. Se va îndepărta cu grijă hârtia de suport pe care acesta era lipit, rămânând pe folia de transfer. Stikcerul se va lipi pe porțiuni.

  1. Finalizarea

După ce stickerul a fost lipit pe geam, netezit conform, se va îndepărta folia de transfer. În cazul bulelor de aer se poate folosi un ac sau dând cu un card pe suprafața sa.